Erkekler İçin En İyi Besinler Ve Etkisi

50 yıl boyunca, yağların kötü olduğu söylendi. Ancak yağlara ihtiyacımız var. Yağlar beynimizi ve vücudumuzu beslerler. Sağlıklı yağlar testosteronun yapı taşlarıdır, bu yüzden bu çok önemlidir. Ancak bazı insanlar doymuş yağlara genetik olarak duyarlıdır, ancak herkes tekli doymamış yağlarla büyür. Bu tür yağlar kalp hastalıkları ve felç riskini azaltmaya yardımcı olur, ağırlığı dengeli tutar ve güçlü enerji sağlar. 
Bütün bitkiler yüksek miktarda tekli doymamış yağ içerirler.

Erkekler çok fazla omega-3 yağ asidine ihtiyaç duyarlar. Bu yağlar beyni besler, testosteron da dahil olmak üzere steroid hormonları dengeler, inflamasyonu azaltır ve dokuları onarırlar. Omega-3’ler ayrıca kan basıncını ve trigliserid seviyelerini düşük tutar. Büyük diyet kaynakları sağlıklı balıklar, yumurta sarısı ve bazı fındık tohumlardır. Bitki kaynakları hala EPA’ya ve omega 3’ün DHA formlarına dönüştürülmesine ihtiyaç duysa da,% 10’dan daha azı dönüştürür. Uzmanlar, balıkların omega-3’ün ana kaynağı olduğunu açıklıyor, ancak diyetlerimizde yeterince balıklara yeterince yer vermiyoruz. Vücuttaki yağ alımını testosteron gibi hormonlara dönüştürmek için D vitamini de önemlidir. Hayvan yağlarından az miktarda D vitamini gelse de,% 90’ı güneş ışığından elde edilir.

Erkek Metabolizması
Erkekler daha hızlı bir metabolizmaya ve daha yüksek kas kütlesine sahip olduklarından, daha fazla proteine ​​ihtiyaç duyarlar. Vücut, 22 amino asidin hepsinde büyür, ancak yiyeceğimizden sadece sekiz temel amino aside ihtiyacımız var; geri kalanı dahili olarak yapabiliriz. Bazı amino asitler kas, kemik ve bağ dokusunu oluşturur; diğerleri beyin aktivitesine ve hormon üretimine dahil olurlar. Erkeklerin diyetlerinde% 11’den fazla proteine ​​ihtiyaç duymadıkları, ancak bunları yağlarla dengelemeye ihtiyaçları olduğu görülmektedir. Vücudun proteini emmesi için yağa ihtiyacı vardır. Erkeklerin protein ile bir dengeye ihtiyaçları vardır. 


Çok az protein kas inşa etmek için iyi değildir ve çok fazla da gut ya da böbrek problemlerine neden olmak gibi olumsuz etkilere sahip olabilir. Proteinin ete eşit olduğu programlanmıştır, fakat bu durum tam olarak geçerli değildir. Bitkiler % 8 ila% 11 arasında protein içerir. Ayrıca, hayvansal ürünlerden daha kolay emilebilen daha geniş bir amino asit çeşidine sahiptirler. 

Çeşitli kaynaklardan protein almanız gerektiği için her gün tavuk yemeye çalışmamalısınız. Belirgin bir noktada, vücudunuz artık protein kullanmıyor ve arta kalanları yağa dönüştürüyor. En iyi protein kaynakları arasında yumurtalar, otla beslenen et ve vahşi balıklar, fındık ve baklagiller yer alır. Bütün koyu yeşil bitkiler protein içerir.
 
Bitkilerin Erkekler Üzerindeki Gücü
Beslenmenin proteinler, yağlar ve karbonhidratların çok ötesine geçtiğini biliyoruz. Sebzelerden bol miktarda mikrobesin aldığınızdan ve vitaminlerinizin meyvelerinizden geçtiğinden emin olmalısınız. Gıda tedarikimizde 5000 ila 10000 arasında farklı bitkisel besin var. Bu besinler arasından antioksidan açısından zengin olan gıdalar egzersiz sırasında serbest radikallerin temizlenmesini sağlamaktadır.

Domates, karpuz ve yakut greyfurt gibi gıdalarda bulunan parlak kırmızı pigment olan Lycopene’nin ise kanserin büyümesini engellemeye, kalbi, böbreküstü bezleri ve prostatı desteklemesine ve ayrıca felçlere karşı koruyucu olmasına yardımcı olduğu bulunmuştur.

Yüksek proteinli, yüksek yağlı, düşük karbonhidratlı bir diyete devam eden erkeklerde, özellikle de bağırsak sağlığını etkileyen lif alımını azaltma eğilimi göstermesi özellikle önemlidir. Bağışıklığınızın % 60’ı bağırsağınızda’dır. Yani, eğer lif yemiyorsanız tam olarak sağlıklı olduğunuzdan söz edilemez.  Üç porsiyon yeşil salata, size sadece 1 gr lif, ortalama meyve 2g ila 3g lif verir. Erkeklerin günde ortalama 25 gr ila 38 gram arasında lif alması gerekir. Daha iyi lif elde etmenin diğer yolu ise baklagil yemektir.

Related Articles

Leave a Reply

Your email address will not be published.

Back to top button