Başarı İçin İnanç Gerekli Midir
Başarılı bir öğrenim hayatı sürmek bütün öğrencilerin ortak hedeflerinden birisidir. Hayatın her anı başarı ve başarısızlık yaşadığımız olası durumlardır. Başarısızlıklar çoğu zaman insana üzüntü verir. Birçok insan başarısız olmasının ardından hayata bakış açısı değişir. İçinde büyüttüğü umutlar yavaş yavaş küçülmeye başlar. İlköğretim yıllarında ben büyüyünce doktor olacağım diyen birisi ilerleyen yıllarda sağlık memuru da olsam iyidir demeye başlar.
Hayatımızda yaşadığımız olumsuz durumlar bizi mecburen hedef küçültmeye götürür. Her başarısızlığında hedef küçülten birisinin başarılı olmaya karşı inanç direnci düşmüş demektir. Bu kişi ilerleyen yıllarda çok çile ve ızdırap çekebilir. Ne olursa olsun hedefler küçültülmemelidir. Ulaşılmak istenen hedef uğrunda gereken mücadele verilmelidir. Asıl kazanç mücadelenin bırakılmamasıdır. Kurtuluş savaşı yıllarında dedelerimiz savaşı kazanmaya ilişkin inançlarını kaybetmiş olsaydı bugün ben bu yazıyı özgür bir biçimde yazamayacaktım. Bu yüzden ruhları şad olsun atalarımıza duacıyız.
Başarmanın temeli inançtan geçer. Bir işi başaracağınıza ne kadar çok inanırsanız o işle o kadar haşir neşir olursunuz. Bir işi başarmak için o işle mutlaka haşir neşir olmalısınız. Bu anlamda inanç başarının anahtarı rolünü üstlenmektedir. Başarılarımızı taçlandırmak istiyorsak mücadelemizi hayat boyu sürdürmemiz gerekir. Olumsuzluklar ve imkansızlıklar sizi hedeflerinizden yıldırmasın. Unutmayın bütün güç sizdedir. İstediğiniz zaman dünyayı yerinden oynatabilirsiniz. Bunu en iyi bilen kişi de sizsiniz. Başarmaya var mısınız? Başarının anahtarını istiyorsanız inancınızı yitirmeyin. Savaşmayı bıraktığınız an kaybettiğinizin resmidir. Sağlıklı, mutlu ve huzurlu bir yaşam sürmeniz dileğiyle yazı dizime son veriyorum.